De beste OL-sakene fra VG+
Spektakulære historier, de største stjernene, tabbene vi aldri glemmer og spillet bak medaljene. Vi gir deg de aller beste OL-sakene her på VG+.

Er du ikke abonnent? Kjøp VG+ her.

OL-stjernenes tragiske skjebner
De olympiske leker er et sted hvor helter og legender skapes. Men for noen utøvere går det fryktelig galt.
På innsiden av Norges OL-base
På utsiden ser det ut som et slitent koreansk kjøpesenter. På innsiden inneholder «Boutique Olive» store deler av den norske OL-suksessen. Olympiatoppens største satsing noen gang koster 4,5 millioner kroner.
Helene Olafsens lille sorg
Hun har det siste halvåret jobbet for fire forskjellige medier. Skal vi danse-vinner Helene Olafsen kalles for superwoman av kollegaene i Discoverys OL-team. Men 27-åringen bærer på en liten sorg i Sør-Korea.
Slik er TV-profilene
Nå er det jobb «døgnet rundt» som gjelder for profilene i Discovery. Susanne Furøy Wergeland (33) skulle opprinnelig lede TV-sendingene fra Pyeongchang. Så ble hun gravid.
Tidenes stafettlag
Hvem bør starte av Anette Bøe og Trude Dybendahl? Og hvem var sterkest av Thorleif Haug og Petter Northug? Vi har latt ekspertene velge helt fritt fra norsk langrennshistorie for å sette sammen sine drømme-stafettlag.
Slik er Ragnhild Haga
Tårene spratt hjemme på gården i Nannestad. Odelsjenta Ragnhild Haga (27) fra Nannestad på Romerike dundret til med en triumf som ingen hadde spådd. Forvandlingen har vært stor det siste året.
Nedprioriterte en sønn
Lars Kristoffersen (49) har oppdratt verdens beste slalåmkjører. På veien måtte Rælingen-karen gjøre en tøff prioritering mellom Henrik og hans tre år yngre lillebror, Magnus.
Så mye tjener langrennsstjernene
Suksess i skisporet gir ikke bare OL-medaljer og heder og ære. Det kan også gi noen solide inntekter. Her er lønningene og formuene til skilandslaget – både løpere, smørere og støtteapparat.
Rasmus (17) er verdens heteste hockeytalent
Han er bare 17 år, men sammenlignes allerede med de største hockeylegendene i Sverige. Rasmus Dahlin er supertalentet hele hockeyverden snakker om. Nå skal han møte Norge.
Tonya Hardings dramatiske liv
Tonya Harding er blitt selve skandaleutøveren i skøytesporten. Privat var livet like dramatisk som på glattisen. Var kunstløpersken en helt, et offer eller en juksemaker? Dette er hennes historie.
Norges sprekeste mamma
Moren til OL-gullvinner Simen Hegstad Krüger er Norges sprekeste langrennskvinne over 50 år. Sjekk hennes treningsprogram her!
Hundeslaktingen OL-landet ikke vil vise deg
Bransjen er under press, men fortsatt selges det nyslaktet hund – midt i OL-byen Pyeongchang.
Marit Bjørgens OL-mareritt
OL-debuten ble et rent mareritt for Marit Bjørgen (37). For nøyaktig 16 år siden falt hun. I den aller første bakken.
 Søvnekspertens tips for å følge OL om natten
Tidsforskjellen på åtte timer mellom Norge og Pyeongchang gjør at flere nordmenn skal kjempe om gull midt på natten i Norge. Her er ekspertens beste råd for hvordan du enklest kan orke å følge natt-øvelsene.
Skibyen som ble forlatt
Mens IOC lurer på hva flere av anleggene i Pyeongchang skal brukes til når OL-ilden slukkes, har innbyggerne i spøkelsesbyen bare én time unna gitt opp håpet.
OLs 50 størte stjerner
Idrettsstjerner fra nær og fjern har landet i Pyeongchang. Hvilken stjerne lyser sterkest? Her er vår rangering av OLs 50 største.
Dine gamle OL-pins kan være verdt tusenvis
Har du OL-pins liggende på loftet? Da kan det være verdt å sjekke hvor sjeldne de er.
 Slik var veien til toppen for Johannes Høsflot Klæbo
Tidlig i tenårene begynte Johannes Høsflot Klæbo (21) å falle nedover på resultatlistene. Da konsentrerte han seg om å perfeksjonere teknikken. Hele Norges «morfar» forteller her om veien til å bli et av Norges største OL-håp.
Juvas OL-quiz
Hva kan du om OL-historien? Her er 50 utfordrende nøtter, signert VGs Geir Juva.
Utøver drev bordell i OL-landsbyen
Ti historier som avslører livet inne i OL-leiren. Du får tilbud om sex via Tinder eller i bytte mot en gullmedalje. Siden feirer du en medalje som at det ikke finnes noen morgendag før du noen timer senere må på direktesendt TV.